Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.

Hozleiter Fanny Mosolyka Szakmai Önéletrajza

Nevem: Hozleiter Fanny Mosolyka

Mottóm: "Kevés dolgot tudok pillanatok alatt megváltoztatni, de egyet bármikor: a hozzáállásomat. Állandóan a kezemben van a döntés, hogy döntsek. Feladom vagy megcsinálom. Depressziós leszek vagy megoldást találok. Pánikba esem vagy a lehetőségeimre koncentrálok."

Facebook oldalam: facebook.com/mosolykaaa

Facebook követőim: 98 000 fő

Weboldalam: www.mosolyka.com

Eladott Te döntesz könyvem: 14 000 db

Eladott Lélekkód könyvem: 7 000 db

Motivációs előadásaim száma több mint 200 db, a résztvevők száma több mint 22 000 fő

Legolvasottabb facebook bejegyzésemet több mint 500 000 néző látta

Díjaim és elismeréseim:

1 db Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj (2015)
1 db Esélyegyenlőségért díj (2014)
1 db Aranykönyv díj (2013)
1 db Forbes címlap (2013)
1 db Goldenblog díj (2012)

2015 Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj

Novák Katalin Család- és Ifjúságügyért felelős Államtitkár a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj kedvezményezettje Hozleiter Fanny Mosolyka esélyegyenlőségért és bestseller díjas író, motivációs előadó részére emléklapot adott át. Az ösztöndíjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által 2015 – ben meghirdetett “Egyedi fejlesztést Biztosító Ösztöndíjak” című pályázati kiírásra benyújtott pályázata alapján a Nemzeti Tehetség Program biztosítja.

2014 Esélyegyenlőségért díj

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, szociális és családügyi díjakat adot át. Az esélyegyenlőség előmozdítása, megteremtése érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként  Esélyegyenlőségért-díjat  vehetett át Hozleiter Fanny, író, blogger.

2013 Aranykönyv díj a Te döntesz könyvnek

Aranykönyvet szavaztak meg az olvasók a kedvenceiknek. A könyvfesztivál zárásával egy időben, vasárnap este rendezték meg a Libri Aranykönyv díjátadóját az Átrium Film-Színházban.

Az ismeretterjesztő kategória nyertese, Hozleiter Fanny, azaz Mosolyka arról beszélt, két nagy álma volt: hogy megírja ezt a könyvet, és hogy asztalon táncolhasson. Kiadója nevében Halmos Ádám hozzátette: százezer eladott példányról is álmodott, és most már ezt sem tartják elérhetetlennek.

Az olvasók kedvencei: Magyar ismeretterjesztés Hozleiter Fanny Mosolyka: Te döntesz

2013 Forbes lista, 30 sikeres fiatal, 30 alatt

Listára került 30 sikeres, 30 év alatti magyar fiatal. Szerepel közöttük olimpikon, feltaláló, vezérigazgató-helyettes, természetfotós, építész, szövegíró, golfozó, modell: a sikernek ezernyi arca van. A válogatásról lehet vitatkozni, de a teljesítményük vitathatatlan. Jó, hogy vannak, jó, hogy itt vannak.

2012 Goldenblog díj

A legtöbb közönségszavazatot Hozleiter Fanny blogja, a Goldenblogon már többször top 10-es helyezést szerző Mosolyka kapta. Hozleiter Fanny Mosolyka vérbeli blogger, az összes induló közül nála a legindokoltabb, hogy egyes szám első személyben ír, hogy az online napló nárcisztikus és mégis közérdekű. Az üzenete ugyanis minden körülmények között útmutató és követendő, főleg nálunk, ahol mindannyian elmondjuk, sokszor és hangosan, hogy rosszul érezzük magunkat. A blog szerzője pedig, ha a fene-fenét eszik, akkor is jól fogja érezni magát – úgy döntött, hogy kerekes székből is lehet társasági életet élni, fesztiválozni, és megharcolni a jókedvért.

Jelentősebb publikációim:

Te döntesz könyv, Libri kiadó 2013

Mivel töltenék ki egy napot, ha nem lennék kerekesszékben? Sosem feküdnék le, nehogy véget érjen az a csodanap! Fogócskáznék, dögös magas sarkúkban sétálgatnék, fára másznék és rengeteget táncolnék. Az összes számomra fontos ember nyakába beleugranék. Sétálgatnék a Duna-parton, és a Városligetben, angyalkát rajzolnék a hóba vagy az avarba. És egyvalamit biztosan kipróbálnék nem csak állva, de fejen állva is… Sokáig kerestem a miértekre a választ. Vajon miért lettem beteg? Miért küzdjek tovább? Mára azonban már tudom, hogy megmutassam a világnak: NINCS LEHETETLEN.

Lélekkód könyv, Libri kiadó 2014

A lelkek kódja sosem téves. Mindenki a számára legtökéletesebb testben születik a legmegfelelőbb időben, a legmegfelelőbb helyre. A test nem egy jelmez, mi fogva tart, hanem egy ajándék. Egy ajándék, ami segít, hogy csodákat élhess meg. Hogy tanulhass és alkothass. Nem számít, milyen testbe születtél, csak az, hogy hogyan érzed magad benne. Szeresd hát az ajándékodat, légy rá büszke. Hisz megismételhetetlen és különleges minden egyes lélek!

Egy nap a férjem kivette a kezemből a telefonom. Kiszakított a közösségi oldalak világából, a virtuális valóságból, és újra bemutatott az életnek. Segített lelassulni. Észrevenni mindazt, ami mellett az utóbbi időben már én is csak szó nélkül elmentem. Újraéledt körülöttem a világ. Felszabadultam. Messzire hajítottam a mások által megszabott szabályokat, elvárásokat, hogy helyettük inkább megfejtsem a saját lelkem kódját.

Majd helyett MOST filmem ízelítője (4:59)a pillanat értékéről, Te döntesz Kft 2016

A történet középpontjában két főszereplő (Fanny és Sándor) megismerkedése és cseppet sem gördülékeny élete áll, ami folyamatosan próbára teszi mindkettőjük türelmét, de a nehézségek ellenére szinte mindenben sikerül az örömöt meglátniuk, ami mindkettőjüknek erőt ad. A film célja, hogy a néző is azonosuljon a karakterekkel, akiknek a fő jelmondata: Az életben mindig több a jó, mint a rossz!