Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.

Smile to The World :)

Smile to The World ?

 
 

 

Fejet hajtanak Hozleiter Fanny mosolya előtt a világ filmesei.

Világraszóló filmes projekthez csatlakozott egy győri operatőr és csapata. Ajánlásukra, a Mosolyka blog szerzője, Hozleiter Fanny lett a Smile to the world nagykövete.

 

A hosszú avagy a rövid címünket is ragasztjuk a történetre, a szereplők egytől-egyig ugyanazért a célért dolgoznak. Mosolyokat gyűjtenek a világ minden részéről, amiket továbbítanak mindazoknak, akik szükségét szenvedik a boldogságnak.

Hozleiter Fanny, avagy Mosolyka. Így ismerik idehaza azt a kerekesszékkel közlekedő, fiatal lányt, aki mosollyal gyógyítja önmaga és mások lelkét. A mosoly ereje hatalmas, csak erről időnként hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

Ez az alapgondolat motiválta azt az öt fős nemzetközi csapatot, akik életre hívták a “Smile to the world” filmes projektet.

A győri filmeseknek rögtön Mosolyka jutott az eszükbe.

 

www.thesmilebook.orgoldalon megismerkedhetünk a 31 különböző ország 55 filmesével, akik gőzerővel dolgoznak azon, hogy saját hazájukból a legszebb mosolyokat küldjék el Franciaországba.

Frédéric Viau-Davodeau, a film rendezője tette közzé azt a felhívást, melyben filmesek jelentkezését várta a világ minden pontjáról. Maga sem hitte, de a közzététel után órákon belül több száz megkeresést kapott, többek között hazánkból is.

Miután lezárta a regisztrációt és közzétette a névsort kiderült, hogy Magyarországról egy filmes kapott lehetőséget, Bognár Alexander.

A győri filmes és csapata is nagyon örült a lehetőségnek, s rögtön eszükbe jutott Hozleiter Fanny, akit meg is kerestek azzal, hogy szeretnék rögzíteni a filmhez a mosolyát. Erről egy rövid e-mail-ben a “Smile to the world” projektvezetőit is értesítették, akik hamarosan válaszoltak is.

“Fanny mindenkitől hatalmas tiszteletet érdemel”

 

– Fanny egy olyan személyiség, akiről mindenkinek példát kellene vennie, de mi csak a saját problémáinkkal vagyunk elfoglalva – mondta Frédéric Viau-Davodeau rendező.

– Az, ahogyan Fanny feldolgozza a vele történteket, ahogyan reagál a nehézségekre, mindenkitől hatalmas tiszteletet érdemel, ezért döntöttünk úgy, hogy szeretnénk, ha képviselne minket és megkértük, hogy legyen a projekt nagykövete.

“Egy aprócska mosoly hatalmas dolgokra képes”

Fanny úgy érezte, egy álomba csöppent, amikor megtudta a hírt.

– Már nem csak a közvetlen környezetemben munkálkodhatok, hanem ennél sokkal távolabb is, imádom ezt a projektet- mondta Fanny, miután meghallgatta Frédéric üzenetét Franciaországból.

– Az a tapasztalatom, hogy egy aprócska mosoly hatalmas dolgokra képes, ráadásul ragadós dolog. Én itthon elindítom ezelőtt a kamera előtt, aztán ki tudja kinek az arcán landol? Ez egy fantasztikus, életre szóló élmény számomra.

A győri stáb aktív tagja lett a nemzetközi filmes csapatnak, ahol Madagaszkártól az Egyesült Államokig, Grúziától Németországig, rengeteg, mára több, mint 600 résztvevő azon dolgozik, hogy további világra szóló projekteket indítson.

A “Smile to the world” filmet interneten lehet majd elérni. Sem forgalmazó, sem támogató nincs a háttérben, teljesen nonprofit, önköltséges kezdeményezés. Célja, hogy mindenhova eljuttassa az emberek mosolyát a világban.

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/fejet_hajtanak_hozleiter_fanny_mosolya_elott_a_vilag_filmesei_-_video_fotok/2325194/