Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.

Mosolyka hihetetlen nagy dobásra készül

Mosolyka hihetetlen nagy dobásra készül

 
 

 

Hozleiter Fanny Mosolyka bestseller és Esélyegyenlőségi díjas író, inspirációs előadó, saját gyártású nagyjátékfilmmel készül követőinek. Ehhez előbb pénzt kell gyűjtenie, amiből a megvalósítást tudnák finanszírozni. Mosolyka a közösség összefogását kérte ebben, amire itthon eddig még nem volt példa.

Hatalmas fába vágta a fejszéjét Mosolyka, hiszen egy nem mindennapi dologra készül. Jövő év decemberében szeretné mozivászonra vinni saját filmjét, amihez a forgatókönyv már részben készen áll, csak a finanszírozást kell megoldani. Mosolyka egy teljes mértékig önéletrajzi ihletésű filmmel készül, aminek megvalósításában férje, Sándor is a segítségére van. “Nem dokumentumfilmet szeretnénk csinálni, hanem nagyjátékfilmet, egy hollywoodi stílusú, egész estés mozit. A cél, hogy egy magával ragadó film szülessen, ami arról szól, hogy merd megvalósítani az álmaidat és élj a mostnak” – meséli nekünk Mosolyka, aki annak ellenére, hogy nem ismeri a lehetetlen kifejezést, nagyon is reálisan látja a helyzetet, és nem huppant fel a rózsaszín felhőre. “Forgatókönyvszerűen dolgozunk a megvalósításon, ami nem egy love story lesz, hanem a valóság és ami mögötte van, mély pontokkal és magaslatokkal együtt.”

Manapság létrehozni egy ilyen kaliberű mozit nem két filléres projekt, Mosolyka mégis hisz a közösség erejében és abban, hogy ha megmutatkozik rá az igény, az a szakembereket és szponzorokat is meggyőzi a film létjogosultságáról. “Sok mindenkivel beszélgettem már erről, volt, aki sajnos nem úgy állt a dolgokhoz, ahogyan azt én szeretem, velük természetesen nem fogunk együtt dolgozni. Az építő jellegű kritikát és szakmai támogatást mindig szívesen fogadom, de csak olyannal szeretnék együttműködni, aki bizalmat szavaz nekünk. Így találkoztunk Vékony Zoltán rendező és zeneszerzővel, aki az első perctől hisz bennünk és támogatja az elképzeléseinket” – mondja Fanny.

Itthon nálunk eddig még nem igen volt rá példa, hogy egy ekkora volumenű filmet közösségi finanszírozásból valósítsanak meg. “Engem is meglepett, hogy mekkora a költségvetési igénye egy ilyen projektnek, de számomra fontos volt, hogy ne várjak addig, amíg a sült galamb az ölembe pottyan, hanem tegyek is valamit annak érdekében, hogy megvalósuljon ez az álmom. A közösség ereje fantasztikusan tud működni, eddig már több mint 3000 dollár gyűlt össze, amit ezúton is nagyon köszönünk mindenkinek. Természetesen nemcsak pénzbeli támogatást kapunk, sokan ajánlják fel a gyakorlati segítségüket is. És nekünk az is nagyon fontos, hogy ne csak kapjunk, hanem adjunk is, hiszen ez a dolog csak így tud működni” – árulja el Mosolyka, aki szerint a közösségi finanszírozás egy tökéletes első- és második lépcső, a Filmalaphoz például még nem fordultak segítségért. Azonban ez a lehetőség sincsen kizárva, hitük szerint, ha a döntéshozók azt látják, van igény a filmre, az emberek mozgolódnak, foglalkoztatja őket, akkor az elképzelés szakmai berkeken belül is nagyobb figyelmet kaphat.

Fanny és párja a főszereplők terén is mer nagyot álmodni, bár az még nincs eldöntve, hogy saját magukat alakítsák majd, vagy profi színészeket kérjenek fel a feladatra. “Ha az engem alakító színésznőre gondolok, akkor egyértelműen Tompos Kátya az abszolút befutó, szerintem ő tudna a leghitelesebben alakítani. A férjem szerepére pedig még ennél is nagyobbat álmodtunk, oda Ralph Fiennest tudnánk a leginkább elképzelni” – nevet Mosolyka, miközben természetesen vallja, hogy ebben sincsen semmi lehetetlen.

A film előkészületeihez kezdetben 25 ezer dollárra lenne szükség, ami nem könnyű feladat, de sokat dolgoznak azon, hogy valóban létre jöhessen. Az Indiegogora lépve bárki csatlakozhat az összefogáshoz, aki szeretne benne közreműködővé válni és hisz az álmukban, az ott lehet akár a forgatáson, a film DVD változatát magához ölelheti egy esős napon, és olvashatja Mosolyka harmadik új könyvét is.

http://rcnews.hu/mosolyka-hihetetlen-nagy-dobasra-keszul/