Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.

„Jó csapat vagyunk” – Mosolyka filmet forgat

„Jó csapat vagyunk” – Mosolyka filmet forgat

 
 

 

Hozleiter Fanny írt már könyvet, megtartott több száz előadást, most pedig filmet forgat – részben közösségi finanszírozásból.

„Az alkotás életben tart és megújulást hoz számunkra. Feszegeti a határainkat. Mivel a lehetetlent nem ismerjük, belevágtunk, hogy a filmvászonra varázsoljuk a PillanatCsillagot” – mondja Mosolyka, azaz Hozleiter Fanny és férje, Sándor, akik a héten mutatták be készülő nagyjátékfilmjük ízelítőjét. A PillanatCsillag terveik szerint az elmúlt másfél évüket dolgozná fel: azt, hogy honnan hová fejlődtek, hogyan csiszolódtak egymáshoz, és milyen helyzeteken keresztül értették meg, hogy „a mostnak kell élni, hiszen annyi a bizonytalan pillanat, ki tudja, mit hoz a jövő. Ezt sokan elfelejtik.”

Fanny egy hónap múlva tölti be a huszonhetet. Eddig kiadott két könyvet: az elsőt Te döntesz címmel 2013-ban (ennek kapcsán mi is beszélgettünk vele), a másodikat, a Lélekkódot 2014-ben. Férjhez ment, és most társával, Sándorral a közös filmjükön dolgoznak. „Dinamikus, pozitív hangvételű, humoros, érzelmileg megérintő, erőt adó/előcsalogató filmet szeretnénk a pillanat értékéről. Élethelyzetek sorozatát, ami kiemelhet a szürke hétköznapokból, és tükröt tarthat a nézőnek. Láthatóvá válnak a »problémák« más szögből, ahonnan már talán nem is problémák. Olyan filmet szeretnénk, ami mosolyt csal az arcodra, és jó energiákat varázsol elő belőled, ami ösztönöz, hogy a múlt és a jövő helyett inkább a mostban élj” – mondják filmjükről, és hozzáteszik, ez nem csak egy love story lesz, nem csak a szép dolgokról fog szólni, hanem a mélypontokról is, de nagy adag humorral fűszerezve.

Ebből láthattunk kedden egy rövid ízelítőt, amit mindössze két nap alatt forgattak le egy kétfős stábbal, Vékony Zoltán rendezővel és vágóval, valamint Gera Zsolt operatőrrel; a forgatókönyvet Mosolyka írja. „Kedvcsinálónak szánjuk, ami után reméljük, kialakul az emberekben egy érzés, hogy ezt tovább is nézném még” – mondják. A PillanatCsillag ízelítőjét éppen ezért fel is töltötték egy közösségi finanszírozási oldalra, az Indiegogóra (itt nézhető meg). Céljuk, hogy 25 ezer dollárt, körülbelül 7 millió forintot gyűjtsenek – 34 nap alatt, Fanny huszonhetedik születésnapjáig. „Bízunk a közösség erejében. És ami fontos, hogy nem adományt gyűjtünk, hanem win-win szituációra törekszünk, amivel mi is jól járunk és a támogatóink is kapnak valamit. Erre szolgálnak a különböző támogatói csomagok” – mesélik. A csomagok között egyébként találunk olyat, amivel a film letöltését „vásároljuk” meg, kaphatunk érte könyvet, DVD-t, Fanny inspirációs előadását, vagy éppen beleshetünk a forgatás kulisszái mögé.

A 7 millió forint csupán az első lépés, amivel aztán további támogatásokat igyekeznek szerezni a filmjükhöz, amely a tervük szerint 2016 karácsonyára már el is készülne. „Az életem eddig is egy nyitott könyv volt, Sándornak ezt nehezebb volt megszokni, de most már ő is látja, hogy ezt nagyon jó dolgokra is lehet használni, ebből lehet tanulni és építkezni – mondja Mosolyka. – Mi pedig közben jól összecsiszolódtunk, és megtanultuk egymás kis hülyeségeit kezelni. Jó csapat vagyunk.”

http://magyarnarancs.hu/lelek/jo-csapat-vagyunk-mosolyka-filmet-forgat-96868