Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.

Iskolai érzékenyítő előadásokat támogat az Emmi

Iskolai érzékenyítő előadásokat támogat az Emmi

 
 

 

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Mintegy 2500 gyermeket ér el ebben a tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által támogatott érzékenyítő előadásokon a még kerekesszékben elő, de egyre jobban fejlődő
Hozleiter Fanny Mosolyka bestseller író és boldogságkutató, a program jövőre is folytatódik – mondta a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a pestszentlőrinci Bókay Árpád Általános Iskolában tartott szerdai előadás után az MTI-nek.

Novák Katalin, miután részt vett Hozleiter Fanny kétszáz gyermeknek tartott előadásán, elmondta: a még kerekesszékes író, blogger a saját életén keresztül igyekszik példát mutatni a pozitív életszemléletre, egyúttal toleranciára tanítani a gyerekeket, és ezeket a rendkívüli osztályfőnöki órákat az államtitkárság örömmel támogatja.


Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Az előadásokon a gyerekek részéről érzékelhető nyitottság arra világít rá, mekkora a felelőssége a felnőtteknek abban, hogy ez a nyitottság megmaradjon – fűzte hozzá.

Az államtitkár kitért arra: bár a sérülékeny társadalmi csoportok témája a Nemzeti alaptantervben is benne van, az elméletet igyekeznek közvetlen tapasztalatokkal is gazdagítani.

A civil szervezetek által működtetett Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózata hasonló rendkívüli osztályfőnöki órákat tart szerte az országban, de a szolidaritás nagykövete program is erről szól – sorolta.

A cél az, hogy minden gyermek legalább egyszer találkozzon az iskolában ezekkel a témákkal – méghozzá pozitív értelmezésben -, és ne csak akkor, ha a környezetében van egy érintett – hangsúlyozta Novák Katalin.


Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Közölte: Hozleiter Fanny ebben a tanévben mintegy 2500 gyermeknek tart előadást. Mint mondta, az általános iskolások az előadásokon bátran kérdezhetnek, és teszik is lelkesen, nincsenek tabuk. Az iskolák számára ingyenes programot az államtitkárság a jövőben is feltétlenül támogatja – jelentette ki Novák Katalin.

(MTI)

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/csalad-es-ifjusagugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/iskolai-erzekenyito-eloadasokat-tamogat-az-emmi